12 Mart 2013 Salı

Fırında Çipura


Malzemeler: 

  1. 2 adet Çipura balığı
  2. 1-2 adet patates (isteğe bağlı)
  3. 1 adet krımızı biber (isteğe bağlı)
  4. 1 adet soğan (isteğe bağlı)
  5. 4 Diş Sarımsak
  6. Tereyağ
  7. Sosu için:
  8. 3-4 adet sarımsak
  9. 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  10. 1/2 limon suyu
  11. Tuz
  12. Karabiber
  13. Defne yaprağı, biberiye

Fırında Çipura Tarifi Yapımı:

Ayıklanan ve temizlenen balığı süzgüye alın, suyunun süzülmesini bekleyin.
Patatesleri iri parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları aralıklı serpiştiriniz
Ezilmiş zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber ve limon suyu ile hazırlanan sosu balığın içine ve dışına sürün. (balığın dış yüzeyine bıçakla ufak çizikler atabilirsiniz sosu içine alması için)
Aralara defne yaprağı ile tereyağ yerleştiriniz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine balıkları dizin, kenarlarına patates ve soğanları sıralayın.
180-200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Dilerseniz yanında roka salatası yada soğan salatası ile servis yaparsınız afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder