DİL BALIĞI
İngilizceArnoglossus Laterna,Seezunge,Sole Commune
Dil balığı da yerli balıklarımızdan olup Ege ve Akdeniz’de bolca yakalanır. Her mevsimde yenebilir. En lezzetli zamanı kasım illâ şubat ayları arasıdır. Tavası çok güzel olur.İrilerinden fileto çıkarılıp şiş veya salçalı fileto yapılabilir.
Denizlerimizde 10 m'den 300 - 500 m'ye kadar derinliklerin, kumlu, çamurlu veya çakıllı diplerinde fazla hareket etmeden ve uzun göçler yapmadan yaşar. Boyları 20 - 25 cm. olur. Dipteki omurgasızlar, küçük balıklar ve böceklerle beslenir. Bahardan itibaren kıyılara sokularak Haziran - Temmuz arasında üreme yapar. Kış aylarında eti dolgun ve lezzetli olur. Genelde her mevsimde bulunan ekonomik değeri yüksek olan bir balıktır.
Dil Balığı Nasıl Pişirilir?
Tava, ızgara, şiş veya fileto, balık çorbasına (ilave edilir), buğlama
Dil Balığı Hangi Aylarda Daha Lezzetlidir?
Kış ve İlkbahar aylarında, kasım - mayıs arası
Dil Balığı Nasıl Pişirilir?
Tava, ızgara, şiş veya fileto, balık çorbasına (ilave edilir), buğlama
Dil Balığı Hangi Aylarda Daha Lezzetlidir?
Kış ve İlkbahar aylarında, kasım - mayıs arası
0 yorum:
Yorum Gönder