18 Nisan 2013 Perşembe

Siyah Ve Beyaz Etli Olan Balıklar

Deniz balıkları siyah etli-beyaz etli,yerli ve göçmen olarak sınıflara ayrılırlar. Beyaz etli balıkların sindirimi siyah etlilere nazaran daha kolaydır. Jelatin içerdiklerinden haşlamaya elverişlidirler.Tavası, ızgarası, yağlı oldukları mevsimlerde de ızgarası yapılır.
Beyaz Etli Balıklar :
Bunlara örnek olarak barbunya, tekir, levrek, kefal, lüfer,kal kan, mercan, çipura, dil, pisi ve kırlangıçı gösterebiliriz.
Siyah Etli Balıklar : Torik,palamut,uskumru,kolyos,kılıç,hamsi,sa r dalya,gümüş gibi balıklarda siyah etli balıklar sınıfına girerler.Bu balıklar beyaz etlilere nazaran daha yağlıdırlar. Haşlamaya uygun değillerdir ve hazımları daha zordur.

0 yorum:

Yorum Gönder