30 Haziran 2014 Pazartesi

Tekir Tava Tarifi

Malzemeler:

  1. 1kg.Tekir Balığı
  2. Yeterince mısır unu (buğday unu da olabilir)
  3. Yeterince tuz

Tekir Balıgı Tava Hazırlanışı;
Zeytinyağı (ayçicek yağ da olabilir)
Ayıklanmış balıkları akan suda güzelce yıkadım.Süzgeçte süzülmeye bıraktım.Süzülen balıkları kağıt havlu ile kuruladım.
Bir tepsiye mısır unu ve tuz ekledim karıştırdım.Balıkları tek tek una batırdım.Tekirlerin her yerini una bulaştırdım.Her bir balığı kuyruğundan tutarak hafifçe silkeleyip fazlalık unların dökülmesini sağladım.
Teflon bir tavaya bolca zeytinyağı ilave ettim.Orta kısık ateşte yağı kızdırdım. Yağın kızgın olması gerekiyor. Afiyet Olsun :)
Aynı pişirme tekniği Tekir Balığı İçinde Geçerlidir.
Tekir balığı nasıl pişirilir?, Tekir Balığı Yemekleri, Tekir

0 yorum:

Yorum Gönder