MALZEMELER
- 4 Yemek yağ
- 1 Tatlı Kaşığı karabiber
- 3 Diş sarmısak
- 1 Yemek Kaşığı Taze Rezene
- 1 Tatlı Kaşığı tuz
- 2 Adet kalamar
- 10 Dal maydanoz
- 5 Adet Domates
- 2 Yemek Kaşığı domates salçası
- 1 Adet kuru soğan
YAPILIŞI
Büyük bir tencerede Sana Yağı eritilir. Doğranmış soğan ve rezeneler ilave edilerek kavrulur. Üzerine tuz ve karabiber eklenir. Ardından ince doğranmış sarmısaklar ve salça ilave edilir. Birkaç kere karıştırdıktan sonra rendelenmiş domatesler, kıyılmış maydanoz ve kalamarlar da ilave edilerek 1 saat boyunca pişirmeye devam edilir. Kalamarlar yumuşayınca ocak kapatılır ve sıcak olarak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder