12 Mart 2013 Salı

Fırında Karagöz Tarifi


Malzemeler: 

  1. 2 adet karagöz balığı
  2. 1-2 adet patates (isteğe bağlı)
  3. 1 adet krımızı biber (isteğe bağlı)
  4. 1 adet soğan (isteğe bağlı)
  5. Tereyağ
  6. Sosu için:
  7. 3-4 adet sarımsak
  8. 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  9. 1/2 limon suyu
  10. Tuz
  11. Karabiber
  12. Defne yaprağı, biberiye
Fırında Karagöz Tarifi Yapımı:

Ayıklanan ve temizlenen balığı süzgüye alın, suyunun süzülmesini bekleyin.
Patatesleri iri parçalar halinde doğrayın.
Ezilmiş zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber ve limon suyu ile hazırlanan sosu balığın içine ve dışına sürün. (balığın dış yüzeyine bıçakla ufak çizikler atabilirsiniz sosu içine alması için)
Aralara defne yaprağı ile tereyağ yerleştiriniz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine balıkları dizin, kenarlarına patates ve soğanları sıralayın.
180-200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Dilerseniz yanında roka salatası yada soğan salatası ile servis yaparsınız afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder