Balık servisinde dikkat edilecek noktalar
• Sipariş alırken, konuğa balığın ne tür pişirilmesini istediği sorulmalıdır.
• Balığa göre pişirme usulü tavsiye edilmelidir.
• Balığın temizlenmesi ve servisi için gerekli malzemeler servanta hazırlanmalıdır.
• Kuvere balık takımları yerleştirilmelidir.
• Balık fayansa yerleştirilmelidir.
• Garnitür ve soslar aynı tabakta veya ayrı tabakta verilmelidir.
• Tabaklar sıcak olmalıdır.
• Elle yenilecek balıkların yanında fingerbowl getirilmelidir.
• Mutfakta hazırlanan ve fayansta getirilen balık servanta bırakılmalıdır.
• Sağ ele balık bıçağı sol ele balık çatalı alınmalıdır.
• Balığın sert kılçıkları, kalın kılçıkları ayıklanmalıdır.
• Balık baş kısmından kuyruk kısmına doğru ikiye ayrılmalıdır( yatay durumda ).
• Ayrılan fileto fayansın kenarına alınmalıdır.
• Balığın baş bölümünden kılçığı çatalla tutarak, kılçık çıkarılmalıdır. • Alt filetonun varsa kılçığı kaşıkla temizlenmelidir.
• Alt fileto ile üst fileto birleştirilmelidir.
• Yemek tabağına yerleştirilmelidir.
• Sos ve garnitürleri koyulmalıdır.
• Misafirin sağından servis yapılmalıdır.
0 yorum:
Yorum Gönder