12 Temmuz 2014 Cumartesi

Balıklığın kokmaması için ne yapmalıyız?


Bir çoğumuzun sorunu olan sinmiş balık kokusu. özelliklede balık yapıldıktan sonra evi saran balık kokusunu önlemek için öneriler
mutfakta yemek yaparken,ya da efiyetle yerken oluşan kötü kokuları önlemek için işte size birkaç püf noktası;
 1) elle balık yemeye bayılırız.daha sonra elimizde oluşan kötü kokuyu gidermek için limonla ovabiliriz.
2) kesme tahtamızın kokusunu gidermek için limonu ikiye bölüp kesik yüzüyle tahtayı iyice ovalıyoruz.
3) kızartma yaparken mutfağın hatta evin kokmasını istemiyorsak bi kapta sirkeli su kaynatıyoruz.
4) elimizden soğan ve sarımsak kokusunu gidermek için önce ellerimizi yıkıyoruz sonra metal bi kaşığı elimizde tutup musluk suyunun altında biraz bekletiyoruz.
5) çöp kutumuzun kokmaması için içine biraz kabartma tozu ya da karbonat döküyoruz.
6) karides haşlarken kötü koku yayılmasını önlemek için yine bi kapta sirkeli su kaynatıyoruz.
7) balık kokusunu tabaklardan,kaşıklardan,çatallardan çıkarmak için yıkama suyumuzun içine bolca kahve atıyoruz.telve kokuyu emecektir ve sonra duruluyoruz.
8) balık kızartırken kötü kokuyu önlemek için yağına limon sıkın.daha sonra aynı yağı tekrar kullanabiliriz.
9) kullanılmayan çaydanlıklar bi süre sonra kötü kokmaya başlar.içine bi kesme şeker koyarsak kokuyu engelleriz.
10) kereviz yemeği yaparken kokusunu gidermek için pişerken içine çok az lahana turşusu koyun koku kalmayacaktır.
11) soğan kokularını elimizden çıkarmak için o an haşlanmış patatesiniz varsa elinize sürün 5 dk. kadar ovalayın.
12) karnabahar haşlarken suyuna biraz süt koyarsanız bembeyaz olduğunu ve kokmadığını göreceksiniz.
13) lahana pişerken kötü kokar.eğer pişirdiğimiz tencereye biraz ekmek içi koyarsak kokuyu önleriz.ekmek parçalarının yemeğe karışmamasını istiyorsak daha sonra atılmak üzere küçük bi torbaya da koyabiliriz.
14) yanan sütün kokusunu gidermek için tencerenin üzerine ıslak bir bez yayın.arada bir bezi durulayıp tekrar tencerenizin üzerine yayın.
15) dolabımızdaki yiyeceklerin kokusunun birbirine karışmaması için dolabımızın bir köşesine küçük bir bardak süt koyarsak,süt kötü kokuları emer.
16) soğan soymadan önce elimizi sirkeye batırırsak daha sonra elimiz kokmaz.
17) sarımsak kokusunu ellerimizden çıkarmak için avucumuza tuz alıp biraz nemlendirip ovalıyoruz.sabunla da yıkarsak koku kalmaz.

0 yorum:

Yorum Gönder