MALZEMELER
- 1 Kg Dil Balığı
- Yeteri kadar mısır unu
- Baharat Karışımı (Kekik, Zahter, Tane Karabiber, Biberiye)
- Tuz1
- Yumurta
- Ayçiçek yağı
HAZIRLANIŞI:
Balıkların derisini balıkçıya yüzdürüp içinin pisliğini temizlettirin. Unu baharat karışımı ve tuz ile karıştırın. Balıkları yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Önce her iki yüzünü una bulayın Daha sonra, bir kabın içerisinde sarısı ile beyazı çırpılmış yumurtaya bulayın ve kızgın yağa bırakın. Yağın miktarını az tutun, yağın içinde yüzmesine gerek yok. Her iki yanını da yanmaması için sık sık çevirin. Çok çabuk pişiyor, . Her iki yanı da piştikten sonra fazla yağını alması için peçete üzerine çıkartın, daha sonra yeşillikler ve limonla servis yapın. İsteyenler üzerine eritilmiş tereyağı da dökebilirler. Afiyet olsun.
Dil Balığı tava, Dil Balığı Kızartma, Dil Balığı yemekleri, Dil Balığı tarifleri
Dil Balığı tava, Dil Balığı Kızartma, Dil Balığı yemekleri, Dil Balığı tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder