MALZEMELER:
- 2 kg kefal balığı
- 250 gr zeytinyağı
- maydanoz
- 2 su bardağı su
- 1 diş sarımsak
- 5 adet patates
- 5 adet domates
- 2 adet soğan
- 5 adet havuç
- 1 adet limon
- karabiber
- kekik
- tuz
Yapılışı:
1. Soğanlar temizlenip, piyaz olarak kesilir, sarımsak, ufak parçalar halinde doğranmış havuç ve zeytinyağı ile beraber tencerede 15 dakika kaynatılır. İçerisine 2 su bardağı sıcak su ilave edilip, tuz ve karabiber konulup havuçlar pişinceye kadar kaynatılır.
2. Patatesler soyulup, küçük küçük doğranır ve havuçların üzerine konulur.
3. İçerisine bir parmak kalınlığında kesilen balık, kabukları soyulup ufak ufak doğranan domatesler, halka halka kesilen limon, maydanoz ve biraz kekik ilave edilir.
4. Yaklaşık yarım saat kaynatılır ve servis tabağına alın. Soğuduktan sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder