12 Mart 2013 Salı

Kılıç Balığı Şiş

Malzemeler: 

  1. 1 kg. kılıç
  2. 2 adet sert domates
  3. 5-10 adet sivri biber 
  4. 5-10 defne yaprağı
  5. 1 baş soğan
  6. 1 kahve fincanı zeytinyağı
  7. Tuz, karabiber

Kılıç Şiş Nasıl Yapılır?

Kılıç Balığı Şiş Tarifi: Balık kemiğinden ayrılır, derisi çıkarılır, ceviz büyüklüğünde eşit parçalara bölünür. Bir soğanın suyu sıkılır, zeytinyağı, tuz, karabiber karıştırılarak, balık parçalarının üzerine dökülür. Altüst ederek karıştırılır ve bir süre bekletilir. Yemek zamanı şişlere bir balık, bir defne yaprağı, bir yeşil biber, bir domates olmak üzere dizilir. Izgarada pişirilir. Dağıtım tabağına alınınca, yeşillikle süslenir. Üzerine limon salçası gezdirilir. Not: Arzu edilirse yanında “İspir salçasıyla” da verilir. O zaman adı “İspir salçalı kılıç şiş” olur.
Kılıç Balığı Şiş tarifi, Kılıç Balığı Şiş nasıl yapılır, Kılıç Balığı Nasıl Pişilir?, Kılıç Balığı Şiş yemekleri

0 yorum:

Yorum Gönder