25 Nisan 2013 Perşembe

Yazın Hangi Balıkları Yemeliyiz?


Yazın Hangi Balıkları Daha Lezzetlidir.
3 tarafımız denizlerle çevrili olmasına rağmen Türkiye'mizde balık yeme kültürü oldukça az. Yazın balık yenir mi , tabiki de yenir, hangi deniz balıklarını tercih etmeliyiz diyorsanız.
HAZİRAN
Yaz aylarında hangi balıklar lezzetli olur diyorsanız. Bu ayda balıklar az tutulur. Dip balıkları yumurtalarını dökmüş olduklarından dağınık gezerler. Bu nedenle haziran ayı balıkçılık açısından verimsizdir. tekir, barbunya, gelincik, mercan, sinarit, levrek ve eşkina bulunur. Fakat pahalıdır. TEMMUZ
Sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ortasına kadar lezzetini devam ettirir. Kolyoz, istavrit, uskumru, tava ve haşlamaya elverişlidir. Tekir ve barbunya yine lezzetlidir. Kefal bu ayda lezzetsizdir ve üretimi azdır.
 AĞUSTOS
 Çingene palamutu mevsimini açar. Boyu uskumru kadar veya biraz daha iridir. Levreğe bile tercih edilir. Sardalyanın ise en lezzetli zamanıdır. Yine bu ayda kılıcın tadına doyum olmaz. Kolyozun tavası, pilakisi yapılır. İzmarit lezzetini bulmuştur. Kefal tavsiye edilmez.

0 yorum:

Yorum Gönder