DENIZ BÖRÜLCESİ SALATASI TARIFI
Malzemeler:
- Bir demet deniz börülcesi
- 3 diş sarımsak
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- zeytinyağı
- limon
- nar ekşisi
- elma sirkesi
DENIZ BORULCESİ SALATASI nasıl yapılır?
- Börülcelerin kök kısımlarını kesip atalım, yıkayalım ve kaynar suya bırakalım
- Sarımsakları kabuklu olarak suya atalım
- 10-15 dakika kadar kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim
- Süzdürelim ve hemen soğuk su ile şoklayalım
- Sarımsakları içinden çıkaralım ve çatalla ezelim
- Bir elimizle dibinden tutarak diğer elimizle yeşil kısmı aşağıya doğru çekelim, içinin odunsu kılçık tabakasını sıyıralım
- Yeşil kısmı servis kabımıza düzgünce yuvarlayalım
- Hepsi bittikten sonra, közlenmiş kırmızı biberi üzerine minik minik doğrayalım(serviste çok şık duruyor)
- Servisten önce minik bir kavanozda göz kararı zeytinyağı, nar ekşisi, sirke, limonu ve içinden çıkardığımız sarımsakları karıştırıp kapağını kapatıp çalkalayalım
- Üzerine gezdirelim
0 yorum:
Yorum Gönder