30 Haziran 2014 Pazartesi

Fırında Alabalık Güveç Tarifi


Kaşarlı Alabalık Güveci Malzemeler;

  • 1Kg Alabalık
  • 2Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1adet Büyük boy domates
  • 1 adet Çarliston biberi
  • 1adet defne yaprağı
  • 5 adet karabiber tanesi
  • Tuz
  • Alabalık G
  • 100gr Kaşar peyniri
Alabalık Güveç Yapımı;
Önce Alabalığı İyice temizliyoruz (Sadece iç Kısımını temizliyoruz) Defne yaprakları ve tane karaberiyle birlikte balığı güveç kabına bütün olarak yatırıyoruz. üzerine tere yağını sürüyoruz. Güvecin boş kalan kısımlarına doğradığımız domatesler ve biberleri serpiştiriyoruz. Balıkların üzeri kızarınca, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yaklaşık 4-5 dakika daha fırında bekletin isterseniz kuru soğanda ekliye bilirsiniz tabi sizin tamak tadınıza aklmış önceden 180 derece ısıtılmış fırına bırakıyoruz afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder