12 Mart 2013 Salı

Lahoz Çorbası

Malzemeler

  1. 2 adet Lahozbalığı 
  2. 3 adet havuç 
  3. 1 adet patates 
  4. 1 kaşık un 
  5. 1 adet yumurta sarısı 
  6. 3 kaşık margarin 
  7. 1 demet maydanoz 
  8. 2 adet defne yaprağı 
  9. tuz 

Nasıl Yapılır?

Lahoz Çorbası nasıl yapılır ? 
Balıkları yıkayıp tuzlayın ve sularını iyice süzün. Sebzeleri de doğrayarak hazır edin. Bir tencerede 4 bardak su ile sebzeleri ve balıkları, defne yaprağı ile 30dk haşlayın. Ardından balıkları ve sebzeleri o tencereden alın. Başka bir tencere içinde yağı eritip unu kavurun. Karıştırmaya devam ederek balık suyunu yavaşça buraya ekleyin. Bu suyu 3dk kaynatın. Bu arada yumurta sarısını limon ve tuz ile çırpıp biraz balık suyundan ekleyin. Tekrar çırptıktan sonra tencereye dökün. Ayırdığınız sebze ve balıkları da bu tencereye ekleyin. 1taşım kaynatarak ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servise sunun. Bu çorba için Küçük boy lahoz terçih edilir. İsteyenler üzerine salçalı ,tere yağlı, sarımsaklı tavada kavurup Sos Yapabilir 
Lahoz Çorbası nasıl yapılır?, Lahoz Çorbası Tarifi, Soslu Lahoz Çorbası

0 yorum:

Yorum Gönder