İstavrit Lezzetli bir balıktır. Lezzetli olduğu kadar temizlemesi ve yemesi de meşakkatlidir. Çoğumuzun yaptığımız istavrit yemeklerinde istavritin içindeki kanı çıkmadığı için acımsı bir tat alırız. Bu yüzden istavriti bayat yada temiz olmadığını düşünürüz.
İstavrit Balığını Ayıklamak İçin Kafasının Altındaki Kulak dediğimiz kırmızı solungacından tutarız, Karnı ile birlikte istavritin kuyruk kısımına doğru çekeriz, Sonra temizdeğimiz İstavritlerin iç kısımlarındaki ince bağırsak ve kanını almak için güzelce yıkarız. Dilerseniz kafasını da kopara bilirsiniz. Afiyet Olsun :)
İstavrit Balığını Ayıklamak İçin Kafasının Altındaki Kulak dediğimiz kırmızı solungacından tutarız, Karnı ile birlikte istavritin kuyruk kısımına doğru çekeriz, Sonra temizdeğimiz İstavritlerin iç kısımlarındaki ince bağırsak ve kanını almak için güzelce yıkarız. Dilerseniz kafasını da kopara bilirsiniz. Afiyet Olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder