Malzeme Listesi
1 Kilogram Mezgit
1 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Kızartmak için
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Mezgit Tava Nasıl Yapılır?
1. Mezgit balıklarını ayıklamak için başının arka kısmına küçük bir çizik atıp, daha sonra başlarını kopararak temizleyin.
2. Daha sonra yıkayarak suyunun süzülmesi için bir süzgeçe alın. Üzerine tuz serperek harmanlayın.
3. Balıkları ayıklarken eğer içlerinden balık yumurtaları çıkarsa, içlerinde bırakırsanız dahi pişeceklerdir. Dışına çıkanları ise ayrıca unlayıp kızartabilrisiniz.
4. Düz bir tepsi ya da tabağın üzerine unu eleyerek alın. Balıkların tamamını unun üzerine döküp harmanlayabileceğiniz gibi, tek tek de unlayabilirsiniz.
5. Tavada yağı kızdırın. Mezgit kızartırken kolay pişirebilmek için bol yağ kullanın. Ancak mezgit kolay pişen bir balık olduğu için kızgın yağın içinde uzun süre tutarsanız kolayca kuruyabilir.
6. Balıkları orta hararetli ocakta ve çok fazla olmayan yağda, balıkların baş kısımları dışa gelecek şekilde dizin. Böylece tavaya daha fazla balık dizebilirsiniz.
7. Balıkların her iki tarafını da pişiridikten sonra havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın ve sıcak olarak servis yapın.
Not:
Mezgit tava yaparken yumurta kullanmak istiyorsanız, küçük Karadeniz mezgiti yerine mezgit fileto kullanabilirsiniz. Mezgit fileto tava tarifini deniz mahsulleri tariflerinde bulabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder