12 Mart 2013 Salı

Kırlangıç Çorbası

MALZEMELER

  1. 2 adet kırlangıç balığı 
  2. 2 adet havuç 
  3. 2 adet kereviz 
  4. 3 adet patates 
  5. 3 adet kuru soğan 
  6. 12 su bardağı su 
  7. 4 çorba kaşığı tereyağı 
  8. 4 adet yumurtanın sarısı 
  9. 4 çorba kaşığı un 
  10. 2 adet limon suyu
  11. tuz 
  12. karabiber 
  13. Yarım demet maydanoz 

HAZIRLANIŞI

Sebzelerin tümünü küçük parçalar halinde doğrayın. 6 su bardağı suyu tencereye aktarın. Sebzeleri ilave edin. Sebzeler yumuşayana dek haşlandıktan sonra delikli kepçeyle suyun içinden çıkarın. Başka bir tencereye tereyağını aktarın. Yağ eridikten sonra haşlanmış sebzeleri ilave edin. 1-2 dakika kavurun. Kalan 6 su bardağı suyu ekleyin. 5 dakika kaynatın. Temizlenmiş kırlangıçları sebzeleri haşladığınız suya alın. Balığı haşladıktan sonra delikli kepçeyle suyun içinden çıkartın. Kılçıklarını temizleyin. Küçük parçalara ayırın. Başka bir kapta yumurta sarılarını, un, limon suyu ve tuzla birlikte iyice karıştırın. Yumurtalı karışımı sebzelerin bulunduğu tencereye ılıştırarak ekleyin. İyice karıştırın. Ardından küçük parçalar halinde kesilmiş balıkları ve sebzeleri haşladığınız suyu ilave edin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Orta hararetli ateşte 2-3 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Kırlangıç Çorbası, kırlangıç Çorbası Sosu, Kırlangıç tarifi, Kırlangıç Balığı Yemekleri, Kırlangıç Çorbası Nasıl Pişirilir?

0 yorum:

Yorum Gönder