31 Mart 2013 Pazar

Izgarada Kalamar Dolma Tarifi

İşte size kalamarla yapacağını farlı bir tad daha
Malzemeler
8 adet temizlenmiş küçük kalamar
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet limon
Zeytinyağı, tuz, karabiber
Dolma içi için:
2 adet domates
100 gr. kadar taze kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı, tuz, karabiber
Izgara Kalamar Dolması Yapılışı:
Balıkçıdan aldığınız temizlenmiş, doğranmamış kalamarları yıkayın, terbiye için karbonat, toz şeker ve bir adet limon suyunu çukur bir kapta karıştırın, kalamarları ekleyip harmanlayın, hafif ovun. Mümkünse kalamarları bir gece buzdolabında bekletin veya üç saat buzdolabında ağzı kapalı bir kapta dinlendirin. Domates ve kaşar peynirini küp şeklinde doğrayın, maydanozları ince kıyın az zeytinyağı, karabiber ve tuz katıp karıştırın. Kalamarları kabından alın, bacak kısımlarını kesin, yıkayıp kurulayın, geriye kalan dolmalık biber biçimindeki kalamarların içini, hazırladığınız peynirli, domatesli malzeme ile eşit paylaştırarak doldurun. Kalamar dolmasının ağız kısmını kürdan ile kapatın. Kalamar dolmaları üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp iyice ısınmış ızgarada arkalı önlü pişirip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder