31 Mart 2013 Pazar

Levrek Ve Kalamar Kızartma

Malzemeler:


  1. 4 adet orta boy levrek
  2. Yarım kilo kalamar
  3. Ayçiçek Yağı
  4. Mısır unu

Hazırlanışı

İsteyen  levreği iyi pişmesi için fileto çıkartıp kızart a bilir ama bu sefer kafasını alıp kızartmak istedim. güzelce içini temizlediğim levreği iki taraflı tuzlayıp mısır ununa yatırdım. levreğin boyunu geçmeyecek yükseklikteki kızgın ay çiçek yağına koydum . kalamarları iste içli dışlı temizleyip 1,2 saat terbiyenin içinde beklettim .Mısır ununa yatırdım sonra tavaya attım. Afiyet olsun .)
Kalamar Terbiyeleme Nasıl Yapılır?

0 yorum:

Yorum Gönder