11 Mart 2013 Pazartesi

İstavrit Tava

Malzemeler:

  1. 1 Kg. İstavrit Balığı
  2. 1 Su Bardağı Un
  3. 1 Çay Bardağı Mısır Unu
  4. 1 Çay Bardağı Bitkisel Sıvı Yağ
  5. Tuz

Hazırlanışı:

İstavrit’in temizlenmesi: balıklar tercihinize göre baş kısmı kopartılarak veya kopartılmadan temizlenecek. Her iki yöntem için de, en kolay temizleme yolu şöyledir. İstavrit balığı tek olarak, sol avuç içerisine baş kısmı yukarı gelecek şekilde alınacak. Sağ elin baş ve işaret parmağı, balığın yanakları altındaki solungaçları kavrayacak, göğüsün yumşak yeri ile birlikte kuyruk tarfına çekilecek.
Karın bölgesinde kalan kalıntılar, işaret parmağı ile temizlenecek. Bu işlemden sonra, isteniyorsa balığın başı kopartılacak. Balıklar tek tek bol suda, berrak suyu çıkıncaya kadar yıkanacak ve süzgece alınacak. Suyu süzülmüş olan balıkların üzerine, yeterli miktarda tuz serpilecek, karıştırılacak. Uygun bir kap içerisine un ve mısır unu konulacak, karıştırılacak.
Ocak üzerindeki kızartma tavasına, 1 çay bardağı bitkisel yağ konulacak, ısıtılacak. Ocak ısısı normal olacak. Tava içerisindeki yağ kızgın duruma geldiğinde, balıklar unlanarak tava içerisine dizilecek. Tercihinize göre, çıtır veya az pişmiş olarak balıklar alt üst edilerek kızartılacak. Sonrası malum.

1 yorum: