Kalamar Balıgının Yararları
Kalamar ya da mürekkep balığı, en hızlı zayıflama rejimlerinde bile gönül rahatlığıyla yenecek bir besindir. Zira son derece yağsızdır. Üstelik de iyi bir protein kaynağıdır. Ve de deniz ürünleri içinde kalorisi en düşük olandır. Bunca meziyetine karşılık bir minik kusuru vardır: Eti, bağ dokusu doludur. Bu yüzden de sindirimi pek kolay değildir. Ama sindirimden yana bir derdi olmayanlar, sağlıklı kişiler için bir önemi yoktur bunun. 100 gr. kalamarda 30 gr. su, 13 gr. protein, 2 gr. yağ, 144 mg. kalsiyum, 189 mg. fosfor ve 68 kalori vardır.
Balığı ister haşlayın, ister buğulaym, dilerseniz fırınlayın. Kıvamında pişirmek için 10 dakika kuralına
muhakkak uyun.
Bunun için de balığın kalınlığını dikkate almanız gerektir. Balığın en kaim, etli yerine göz kararı bakın. 2.5 cm. kalınlığında bir balığın yeterince pişmesi için 10 dakika gerektir. Daha kalınsa, her yarım santimi için 2 dakika ekleyin, inceyse çıkarın. Ancak salçalı, veya alüminyuma sararak pişirecekseniz bu kuralın dışına çıkmanız gerekir. Zira salçanın ve kâğıdın ısınıp balığa geçmesi vakit alır. Bu takdirde 5 dakika fazla süre tanıyın balığınıza iyice pişmesi için, olmaz mı?
Kalamar Balıgının Yararları, Faydaları
10 Mart 2013 Pazar
Kalamar Balığının Faydaları
Unknown
00:44:00
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
en hızlı zayıflama rejimlerinde bile gönül rahatlığıyla yenecek bir besindir
YanıtlaSil