10 Mart 2013 Pazar

Kalamar Dolması

MALZEMELER:

Yarım kg temizlenmiş Kalamar-  2 orta boy Domates.- 2 Çorba kaşığı sızma zeytinyağı.-100 gr. taze kaşar.- 8 adet sivri biber.-2 diş sarımsak.- Yarım dilim ekşi maya köy ekmeği.-İki limon Yeterince tuz karabiber.varsa bir fiske reyhan veya fesleğen kurusu
YAPILIŞI VE FAYDALARI
Bir kabın içine Kalamarı koyar bir şeker kaşığı tuz, bir diş ezilmiş sarımsak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı Bir fiske kara biber, bir limon suyu ile harmanlar ve ovalarız.. Buzdolabında Bir kaç saat bekletiriz. 
Başka bir kapta Ekşi maya köy ekmeğini ufalarız. Bir çay kaşığı Karabiberi, Rendelenmiş kaşar peynirini varsa fesleğen veya reyhan kurusunu ve bir çorba kaşığı zeytinyağını da koyar karıştırırız.Marine olmuş Kalamarların içine bu karışımı doldurur Bir fırın tepsisine kalamarları Yarıya böldüğümüz domatesleri,Biberleri Dilim dilim doğradığımız Limonları koyar 150 dereceye ayarladığımız Fırında 20 dakika pişiririz.2 kişilik Kalamar dolma Diyet yemeğiniz hazırdır Afiyet olsun.Kalamar hazmı zor olduğu için Midemiz tarafından yavaş sindirilir.Kalamarda yağ yoktur. Fosfor gözlerimize ve beynimize çok  faydalıdır..

0 yorum:

Yorum Gönder