12 Mart 2013 Salı

Tuzda Kofana Tarifi

Malzemeler:
2Adet Kofana Balığı
8kg İri yemeklik Tuz
15 Adet yumurta
Yapılışı: Balıklar sadece karnı ince bir çizgi halinde kesilerek temizlenir.Derisine zarar vermeyin pulunu sıyırmayınız çünkü o zaman tuzu içine çeker.. Tuz az yumurtanın akı ile hamur gibi karıştırılır. yumurta kulanmamızın sebebi daha iyi tutsun diye ve bu karışım balıkların her tarafını kapatacak şekilde alçı yapar gibi kalınca sürülerek tepsiye konur. 220 dereceli fırında 1 saat, arzuya göre 1 saat 15 dakika pişirilir. Sertleşmiş tuzlar kırılarak balık içinden alınıp servis tabağına konur. Salatayla birlikte servis yapılır. Tuz karışımı balıkların fazla yağını çektiği için yemesi oldukça hafif bir yemektir. Mutlaka deneyin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder