Trança Kafası Çorbası

Malzemeler

  1. 2 adet Trança 
  2. 3 adet havuç 
  3. 1 adet patates 
  4. 1 kaşık un 
  5. 1 adet yumurta sarısı 
  6. 3 kaşık margarin 
  7. 1 demet maydanoz 
  8. 2 adet defne yaprağı 
  9. tuz 

Nasıl Yapılır?

Trança Çorbası nasıl yapılır ? 
Balıkları yıkayıp tuzlayın ve sularını iyice süzün. 
Trança balığı sinaritin büyüğü olduğu için, kafa yapısı sinarit e göre daha etlidir. Trançanın kafasını Parçalayıp Sebzeleri de doğrayarak hazır edin. Bir tencerede 4 bardak su ile sebzeleri ve balıkları, defne yaprağı ile 30dk haşlayın. Ardından balıkları ve sebzeleri o tencereden alın. Başka bir tencere içinde yağı eritip unu kavurun. Karıştırmaya devam ederek balık suyunu yavaşça buraya ekleyin. Bu suyu 3dk kaynatın. Bu arada yumurta sarısını limon ve tuz ile çırpıp biraz balık suyundan ekleyin. Tekrar çırptıktan sonra tencereye dökün. Ayırdığınız sebze ve balıkları da bu tencereye ekleyin. 1taşım kaynatarak ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servise sunun. Bu çorba için Küçük boy lahoz terçih edilir. İsteyenler üzerine salçalı ,tere yağlı, sarımsaklı tavada kavurup Sos Yapabilir .
Trança çorbası nasıl yapılır. Trança tarifleri, Trança yemekleri, Trança balığı kafasından çorba

Yorum Gönder

Support : Copyright © 2011. En iyi Balık Yemekleri tarifi - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger Google
Adres İletişimFacebook Ekonomik BalıkçılıkGoogle Plus Ekonomik Balıkçılıkinstagram Ekonomik Balıkçılıkfoursquare Ekonomik Balıkçılık