7 Nisan 2013 Pazar

BALIK NASIL YENİLMELİ ?

BALIK NASIL YENİLMELİ ? Balık, en faydalı besinlerden biridir. Uzmanlar haftada en az iki kez balık tüketilmesini öneriyor. Sayısız faydaya sahip olan balık, her yaş insan için çok faydalıdır. Kalp ve damar sağlığı, gelişim hatta kanserden korunma gibi birçok olumlu yönünden bahsedilebilir. Balık konusunda önemli bir husus vardır ki o da; balığın pişiriliş biçimi. Balıktan fayda görmek için nasıl pişirmeniz gerektiğini öğrenmelisiniz. Buğulama ya da Izgara: balıktan olabildiğince faydalanmak için buğulama ya da ızgara ulusu pişirme tekniklerinin tercih edilmesi gerekir. Kızartılmış balıkların faydasından çok zararı vardır. Mevsiminde ve mutlaka taze balıkları tercih edin. Balık Nasıl Yenilmeli Konserve Balık Tüketmeyin: balıklar konserve haline getirilmeden önce yüksek sıcaklıkta pişirilir, konservelenirken de tuz, su ve bitkisel yağlar kullanılır. Bu işlemler balıktaki vitaminlerin büyük bir bölümünün kaybolmasına neden olur. Ayrıca konserve balık damarlarda oksit oluşmasına ve kolesterolün yükselmesine de sebep olur. Bu nedenle balıkların taze tüketilmesi daha iyidir. Balıklar İyi Pişirilmeli: buğulama ya da ızgara yaparken balıkları iyice pişirilmelidir. İyi pişmeyen balıklar bağırsak parazitlerine hatta zehirlenmelere bile neden olabilir. Özellikle diyet yapanlar mutlaka balık tüketmelidir. Balık, metabolizmayı hızlandırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca vücudun daha geç yaşlanmasını sağlar. kaynak : http://www.diyetist.com/balik-nasil-yenilmeli/

0 yorum:

Yorum Gönder