17 Temmuz 2014 Perşembe

Balık Strogonof Nasıl Yapılır?

Balık Strogonof Malzemeler
4 Adet Çipura Veya Levrek
1 adet Kuru soğan
10 - 12 adet Taze Mantar
1 Tatlı Kaşığı Krema
1 Çay bardağı Beyaz Şarap
Tuz,
Karabiber
Balık Strogonof  Tarifi
Balıkları jülyen doğrayın (parmak kalınlığında uzunca dilimler halinde kesin).
Mantarları dilimleyin. Soğanı yarım halkalar halinde ince ince doğrayın.
Zeytinyağını derince bir tavaya alıp (vok tava veya yüksek kenarlı bir sote tavası)
soganları ilave edin. Yumuşayana kadar soteleyip balıkları ekleyin.
hızlı ateşte 4-5 dk çevirin. şarabı ilave edip pişene kadar 2-3 dk yüksek ateşte soteleyin.
Kremayı ekleyin. 2 dk daha pişirip ocaktan alın. Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder