Deniz balıkları siyah etli-beyaz etli,yerli ve göçmen olarak sınıflara ayrılırlar. Beyaz etli balıkların sindirimi siyah etlilere nazaran daha kolaydır. Jelatin içerdiklerinden haşlamaya elverişlidirler.Tavası, ızgarası, yağlı oldukları mevsimlerde de ızgarası yapılır.
Beyaz Etli Balıklar :
Bunlara örnek olarak barbunya, tekir, levrek, kefal, lüfer,kal kan, mercan, çipura, dil, pisi ve kırlangıçı gösterebiliriz.
Siyah Etli Balıklar : Torik,palamut,uskumru,kolyos,kılıç,hamsi,sa r dalya,gümüş gibi balıklarda siyah etli balıklar sınıfına girerler.Bu balıklar beyaz etlilere nazaran daha yağlıdırlar. Haşlamaya uygun değillerdir ve hazımları daha zordur.
18 Nisan 2013 Perşembe
Siyah Ve Beyaz Etli Olan Balıklar
Unknown
05:59:00
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder