29 Haziran 2014 Pazar

Pratik Hızlı Balık Ekmek Tarifi

Malzemeler:

  • 1 Adet Palamut Balığı veya Uskumru, Levrek Çipura Gibi Balıklarda Olabilir
  • Maydanoz
  • Kıvırcık
  • Kırmızı Soğan
  • Dere Otu
  • 1 ad Turp
  • Tuz Kara biber
  • Zeytin Yağı
  • Limon
Palamut Ekmek Nasıl Yapılır?
  • Balık Ekmek Bir kaç dal ve  dere otunu kıyın bir kaç yaprak kıvırcığı ince dograyın 
  •  yarım kırmızı soğanı ince doğrayın
  • Bir kaç ad turpu kabuklarını soyup ince doğrayın
  • Bir adet havucu sebze soyacağı ile ince dilimleyin
  • Doğradığınız malzemeleri çukur bir kaba alıp Üzerine yarım limonun suyunu sıkın , Tuz, kara biber, 2 yemek kaşığı da zeytin yağı ilave edin ve karıştırın
  • Parçalara Bölünmüş Palamut Balığınızı bir kaba alıp üzerine az zeytin yağı tuz ve kara biber ekleyiniz.
  • Sonrada ızgarada pişirin Afiyet Olsun


0 yorum:

Yorum Gönder