8 Nisan 2013 Pazartesi

Çipura Izgara

Çipura Izgara malzemeler:


  1. Yeteri kadar Çipura balığı
  2. Sarımsak
  3. Sirke
  4. Tuz

Mangalda Çipura Yapılışı:

Uğur ÇEVİKLER balıkçı uğurZeytinyağı, dövülmüş sarmısak ve sirkeyi karıştırarak hazırlayacağınız bir ’yağlama’ karışımı hem balıklarınızı yağlamak için, hem de harika bir lezzet katmak için idealdir. Deneyin. Izgara telini yağlayın balık ya da sebzelerin ızgara demirine yapışmasını önlemek için mutlaka işe başlamadan önce teli yağlamanız gerekir. Bunun için katlanmış bir kağıt mutfak havlusunu yağlayıp, uzun bir maşayla telin üzerine sürebileceğiniz gibi, yarıya kesilmiş bir kuru soğanı zeytinyağına batırıp uzun bir çatalla da ızgara telini yağlayabilirsiniz. Soğan, çok hafif de olsa, tele bir aroma katacaktır. Afiyet Olsun :)

1 yorum:

  1. güzel paylaşımınız için sağolun.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil